Літні канікули у дітей: батькам дали 12 порад

Патрульна поліція опублікувала низку порад батькам щодо безпеки дітей у час літніх канікул. Українські школярі готуються до літніх канікул. Патрульна поліція нагадала про 12 правил безпечної поведінки. Поради Не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки. Не залишайте відчинені вікна у кімнаті, де перебувають діти, навіть якщо вийшли на хвилинку. Контролюйте, де і з ким перебувають ваші діти, чим вони займаються. Навчіть дітей завжди говорити, куди вони йдуть, вчасно приходити додому, нікуди не йти з незнайомцями без дозволу батьків.

Якщо малечу доводиться залишити вдома ‒ проведіть інструктаж з техніки безпеки і залиште номери, за якими можна звертатися по допомогу (поліція ‒ 102). Відпускаючи дитину на прогулянку, нагадуйте їй правила дорожнього руху. А краще покажіть власним прикладом, як дотримуватися ПДР. Закріпіть на одязі своїх дітей світловідбивальні елементи ‒ це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості.

Нагадайте про заборону відвідування лісів та місць, де відбувалися бойові дії. Розкажіть про шкідливість алкоголю, наркотиків і тютюну, а також до чого може призвести вживання цих речовин.

Поясніть, чому не можна наближатися до підозрілих предметів на вулиці. Обговоріть алгоритм дій у разі спрацювання сигналу повітряної тривоги під час прогулянки.

Джерело: https://acc.cv.ua/