Випадки вчинення крадіжок почастішали

Не дивлячись на дію в Україні воєнного стану громадяни продовжують вчиняти злочини, зокрема, почастішали випадки вчинення крадіжок.

За інформацією Дмитра Волкова, Прокурора Глибоцького відділу, Чернівецької окружної прокуратури  досудовим розслідуванням встановлено, що 05 листопада 2022 року  близько 23 год 30 хв підозрюваний, діючи умисно, за попередньою змовою із своїм товаришем, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, протиправно, з корисливих мотивів, маючи на меті таємне викрадення чужого майна, знаходячись на території домоволодіння в одному з населених пунктів, проникнувши до підсобного приміщення, таємно викрали радіатор інтеркулера від автомобіляи, після чого з місця події зникли, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинили потерпілій матеріальної шкоди.

Далі, 15 грудня 2022 року, близько 23 год  00 хв підозрюваний, діючи умисно, за попередньою змовою з тим же товаришем, маючи на меті таємне викрадення чужого майна, шляхом перекусу скоби замикаючого пристрою вхідних дверей незаконно проникли до господарської будівлі, розташованої на території одного з підприємств, звідки таємно викрали зварювальний апарат, болгарку, ручний гідравлічний прес, набір ударних головок, які належить потерпілому, а також електричну дриль, шліфувальну машинку, шліфувальні диски, комплект різнокольорової ізоленти, які належать іншому потерпілому. Після чого, з місця події зникли, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

Крім того, у другій половині листопада 2022 року  підозрюваний, незаконно придбав рослини коноплі шляхом привласнення знайденого, та зберігав  за місцем свого проживання без мети збуту. В подальшому, зазначені стебла подрібнив та висушив, таким чином виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс. Після чого, отриманий особливо небезпечний наркотичний засіб зберігав за місцем проживання в підсобному приміщенні  з метою власного вживання до 23 грудня 2022 року, тобто до моменту виявлення та вилучення працівниками поліції в ході проведення санкціонованого обшуку.

Відповідно до висновків експерта надана на експертизу  речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабіс, загальною масою 656,799 грам.

Прокурорами Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури   до суду направлено обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні та зазначений громадянин за вчинення злочинів отримає відповідне покарання.