Скоро чернівчани не зможуть купувати квиток у водія тролейбуса: способи оплати

Ухвалили рішення, яке виключає можливість придбання квитка за проїзд у водія тролейбуса. Чернівчани не зможуть придбати у водія квиток за проїзд у міському електричному транспорті з 1 червня цього року. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Виконавчого комітету Чернівецької міської ради. «Комунальному підприємству «Чернівецьке тролейбусне управління» виключити можливість реєстрації (оплати) проїзду у міському електричному транспорті шляхом придбання у водія паперового квитка для разового проїзду з 01.06.2023 року», – йдеться у проєкті рішення. Які є способи оплати проїзду:

Перший – це QR-код додатків Приват24 та EasyPay. Для цього відкрийте додаток та відскануйте код, оберіть тип квитка та оплатіть. Не забувайте натиснути «Закомпостувати», щоб квиток був дійсний.  Також можна придбати квиток за готівку в терміналах EasyPay, City24, iBox. Виберіть в меню категорію Квитки, вкажіть тип квитка та роздрукуйте його.

Наступний спосіб – це банківська картка. Просто піднесіть її до одного з валідаторів, які знаходиться в салоні тролейбуса.  Окрім того, ви можете здійснити оплату транспортною картою через валідатори.

Відомо, що вже близько 60% жителів та гостей громади оплачують проїзд в транспорті міста електронним способом, повідомляв заступник міського голови Ігоря Крохмаля.

Як платити за проїзд у тролейбусі учням, студентам та пільговикам? Учні у тролейбусах Чернівців їздять безоплатно, однак повинні валідувати свою транспортну картку. Також учні повинні мати із собою учнівський квиток для підтвердження особи. У випадку, якщо транспортної картки ще немає, у водія тролейбуса слід взяти разовий квиток. Пільгові категорії населення у міському електротранспорті їздять безоплатно, валідуючи свої транспортні картки. Хто ще не отримав її, їздить по пільговому (пенсійному) посвідченню в квітні. Проте, вже на наступному етапі за відсутності транспортної картки проїзд буде платний.