Вшанування пам’яті невинно розстріляних земляків в урочищі Варниця

Традиційно, 1 квітня, на теренах Чернівецького району а саме Кам’янецької ОТГ  вшановують пам’ять невинно розстріляних земляків в урочищі Варниця поблизу села Біла Криниця. Точну кількість жертв масового розстрілу не встановлено досі, а саму трагедію замовчували до 1991-го року. П’ятнадцять років тому тут встановили монумент пам’яті загиблих.

Віддати шану  розстріляним окупаційною Червоною армією завітали у Білу Криницю Генеральний консул Румунії в місті Чернівці Ірина Лоредана Стэнкулеску, інші почесні гості з Румунії, представники громадських організацій з Буковини, чимало вітчизняних та румунських ЗМІ. Разом з ними в цей день молилися голова Чернівецької районної військової адмністрації  Дмитро Васильович Козарійчук, та його заступниця Поп Каріна Юріївна та голови сусідніх ОТГ.

Високоповажні гості у своїх виступах дали оцінку білокриницькому геноциду, в якому загинули тисячі невинних людей. Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять, поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятного знаку “Буковинцям, які загинули 1 квітня 1941 року”. Група священників на чолі з настоятелем Монастиря Путна із Сучавського повіту Мелкісєдеком, благочинними Глибоцького та Сторожинецького районів Іоаном Гордою відправили панахиду. До присутніх звернулися голова Чернівецької районної військової адміністрації Дмитро Васильович Козарійчук, Генеральний консул Румунії в місті Чернівці Ірина Лоредана Стэнкулеску та голова Кам’янецької ОТГ Загарюк Василь Миколайович.