Випадки вчинення крадіжок в даний час непоодинокі

Повідомлення про факти вчинення крадіжок, не дивлячись на воєнний стан в державі, майже щодня надходять у відділення поліції та прокурорами Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у великій кількості кримінальних проваджень даної категорії.

І покарання за вчинення таких кримінальних правопорушень суворе.

За інформацією Дмитра Волкова, прокурора Глибоцького відділу, Чернівецької окружної прокуратури, досудовим розслідування встановлено, що 27 – річна мешканка м. Кіцмань, матір 3-х дітей (яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу, крадіжки, хуліганства, злісне ухилення від сплати аліментів на утримання дітей),  08 січня 2023 року, перебуваючи в гостях у 65-річного мешканця Чернівецького району, переслідуючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, скориставшись тим, що господар житла заснув та маючи вільний доступ, таємно вкрала з кишені куртки потерпілого гроші в сумі 1500 грн та мобільний телефон. Після чого,  з місця вчинення зникла,  розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Таким чином, вказана громадянка вчинила злочин, передбачений  ч. 4 ст. 185 КК України, а саме: таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена в умовах воєнного стану, за що передбачається покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Покарання обвинуваченій за вчинене нею кримінальне правопорушення буде призначено судом із врахуванням обставин вчинення злочину та особи обвинуваченої.