Програма CLEAR у Глибоцькій громаді

У рамках підготовки до впровадження  Програми CLEAR у Глибоцькій громаді організовано дослідження громадської думки.

Громадська організація «Простір розвитку громад» організувала дослідження громадської думки жителів Глибоцької громади про першочергові потреби, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Аналіз результатів опитування виявив потреби внутрішньо переміщених осіб та вразливих категорій місцевого населення, серед яких нагальним є забезпечення твердими паливними матеріалами на зимовий період. Також, найнеобхіднішим опитувані жителі визначили додаткове оснащення та ремонт укриттів, питання водозабезпечення та ремонт місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. У багатьох є негаразди з оплатою комунальних платежів. Місця проживання внутрішньо переміщених осіб потребують створення просторів, дружніх до дітей і доступ до мережі інтернет.

Саме на основі результатів опитування ГО «Простір розвитку громад» написала проєкт для участі у Програмі СLEAR та впровадження першочергових заходів в інтересах усіх жителів Глибоцької громади.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/ BHA).