Африканська чума свиней у Чернівецькій області: епідеміологи зняли карантин

Африканська чума свиней – небезпечна інфекційна хвороба свиней, яка характеризується лихоманкою, запальними і дистрофічними ураженнями внутрішніх органів, чисельними крововиливами та високою смертністю серед тварин. Вірус дуже стійкий і довго зберігається в навколишньому середовищі, швидко розповсюджується серед свинопоголів’я, інформує ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Нагадаємо, 31 січня  2023 року до Чернівецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшло повідомлення про загибель 3 голів диких свиней,  трупи були виявлені єгерем при проведенні обстеження мисливських угідь Валя – Кузьминського лісництва.

Відтак, повідомляється, що 13 березня 2023 року відбулося позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій РВА, де розглянуто питання про зняття карантину з лісових угідь Валя – Кузьминського лісництва та населених пунктів Чернівецького району у зв’язку з виникненням хвороби АЧС диких свиней.

Всі заходи які були затверджені на комісії ДНПК від 01.02.2023 року протягом 40 днів згідно з інструкцією виконані, а тому члени комісії підтримали одноголосно рішення про зняття карантину. Працівниками Чернівецького районного управління Держпродспоживслужби проводяться роботи по забезпеченню благополуччя здоров’я людей та тварин.