Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

20 лютого – День  пам’яті Героїв Небесної Сотні. Це була фактично перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за європейське майбутнє та свободу.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – українців, які загинули 9 років тому, виборюючи право жити у вільній європейській державі.

Біля пам’ятника Борцям за волю України у нашому селищі відбувся мітинг – реквієм “Небесня сотня- ви тепер святі”. На заході були присутні: Григорій Ванзуряк – голова Глибоцької селищної ради, Роман Грищук -настоятель Храму  Святої Княгині Ольги  ПЦУ селища Глибока, працівники бюджетних організацій та гості селища.

Виступаючі мовили про те, що ми маємо віддати  шану тим, хто пожертвував найціннішим, заради майбутнього, за ідеали демократії та права,  свободи українців. Увіковічити подвиг та пам’ять  Героїв Небесної Сотні. Усі ми у скорботі схиляємо голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний час, пам’ятаємо щодня та вшановуємо у дні – річниці.

 

Після поминальної панахиди,  присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

 

Свобода та Гідність – наші фундаментальні цінності, які ми, українці, захищали, відстоювали і будемо захищати і відстоювати завжди” тому що для нас, особливо під час війни, важливо не забувати з чого все починалося!  Тримаймо стрій, разом до  Перемоги над ворогом.