У Глибоці відбувся круглий стіл на тему «Заклади культури в умовах децентралізації»

Відповідно до плану роботи Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івасюка у читальному залі Глибоцької центральної районної бібліотеки відбулося засідання круглого столу на тему «Заклади культури в умовах децентралізації» з питань децентралізації та добровільного об’єднання громад у Глибоцькому районі. Куратором проекту є заступник директора ЧОУНБ ім. Івасюка Марія Довгань. Основні спікери зустрічі: консультант з питань місцевого економічного розвитку регіонального відділення Асоції міст України, заступник голови ЧОГО «Комітет виборців» Ігор Бабюк, експерт з правових питань Регіонального офісу з питань децентралізації Ольга Чепель.

Учасниками круглого столу були: голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій, заступник голови райдержадміністрації, куратор відділу культури і туризму Ілля Лопуляк, перший заступник голови районної ради Віталій Гуменний, заступник голови Глибоцької ОТГ Василь Зеленівський, начальник відділу культури і туризму РДА Олена Рєпіна, головний спеціаліст відділу культури і туризму Олена Сандуляк, голова Волоківської ОТГ Валентин Глопіна, юрист Волоківської ОТГ Микола Онуфрійчук, секретар Тереблеченської ОТГ Ольга Капрош та завідуючі бібліотек-філій, які вже працюють у громадах.
Про проблемні питання, з якими стикнулися заклади культури у Глибоцькому районі у контексті децентралізації виступила начальник відділу культури і туризму РДА Олена Рєпіна. 

Висловили своє бачення роботи бібліотечних закладів заступник голови райдержадміністрації Ілля Лопуляк та перший заступник голови районної ради Віталій Гуменний.

Про недоцільність виведення бібліотек, що входять в ОТГ з добре налагодженої централізованої бібліотечної системи доповіла завідуюча методично-бібліографічним відділом ЦРБ та ведуча засідання Наталя Федорчук.

Про процеси децентралізації в області виступив консультант з питань місцевого економічного розвитку регіонального відділення Асоції міст України, заступник голови ЧОГО «Комітет виборців» Ігор Бабюк.

Про порядок проведення правової інформаційної кампанії в ОТГ виступила експерт з правових питань Регіонального офісу з питань децентралізації Ольга Чепель.

Слово про бачення розвитку закладів культури у громадах мали голова Волоківської ОТГ, юрист Волоківської ОТГ та секретар Тереблеченської ОТГ.

Про бібліотеки в умовах децентралізації, їх роль як соціокультурних центрів, інформаційних посередників між владою та громадою розповіла заступник директора ЧОУНБ ім. Івасюка Марія Довгань.

Подякувала учасникам засідання за надзвичайно корисний захід та підвела підсумки начальник відділу культури і туризму РДА Олена Рєпіна.