СЛУЖІННЯ БЛИЖНЬОМУ, ЯК ВИЯВ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЛЮБОВІ (волонтерська діяльність Української Греко – Католицької Церкви на Глибоччині)

Усвідомлення того, що у Христі сам Бог пожертвував собою аж до смерті, спонукає нас жити вже не для самих себе, а для Нього і з Ним для інших.

Упродовж історії, не дивлячись на час та обставини,  Українська греко-католицька церква продовжує служити та допомагати потребуючим.

15 жовтня  Парафія Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко – Католицької Церкви благодійна організація “Карітас Чернівці” започаткувала школу волонтерства,  як розвиток соціального служіння.

Від часу започаткування соціального служіння були організовані два благодійні ярмарки:

– перший –  “Добро починається з тебе”, на якому було виручено 11 тисяч 200 грн, кошти направлено на потреби дітей з кризових сімей смт  Глибока;

– другий – “Надійний тил” , на якому було виручено 28 тисяч 825 грн, з них 10 тисяч гривень додано до закупівлі тепловізора для військового,  закуплено –  дві  бензопили, три павербанки, шкарпетки та вологі серветки.

 

Важливим є те, що в УГКЦ виготовляють окопні свічки для наших захисників, воїнів ЗСУ, щоб хоч трішечки зігріти їх у ці холодні зимові дні.

Щосуботи о 16:00 всі охочі приходять і трудяться над цією благородною справою. Кожен на своєму місці намагається допомогти нашим воїнам, адже тільки разом в єдності ми досягнемо Перемоги.

Зовсім недавно, два місяці тому в учасників соціального служіння виникла чудова ідея : приготування та доставка гарячих обідів на дім для одиноких непрацездатних громадян селища, які не в змозі скористатися послугами пунктів обігріву. Отож, практично від 10 листопада 2022 року і по сьогодні, щовівторка та щоп’ятниці у парафіяльному будинку готуються гарячі обіди, які надаються для 10- ти людей станом на 24 січня 2023 року.

Щиро дякуємо Чернівецькій єпархії УГКЦ та благодійній організації «Карітас Чернівці», які надали необхідні продукти харчування на перший час.

Господині готують:

-Перші страви (різновидні смачні супи (борщ, суп з квасолею, грибами, розсольник, уха і т.д);

-другі страви (різні запіканки, каші, макарони, гречка, голубці, рагу і т.д.

Також відповідальні за гарячі обіди  завжди стараються спекти свіженькі кекси, налисники, сирники чи булочки, чи приготувати бутерброди  до гарячого чаю.

Для прикладу, напередодні 6 січня за ініціативою однією із учасниць соціального служіння, було приготовлено 12 страв до Святої вечері для 12 – ти людей. Зазвичай господині, які готують гарячі обіди і доставляють їх на автомобілем дім. Водія постійного, у соціальному служінні немає, але охочих допомогти знаходиться завжди.

90 % відвідувань із гарячими обідами здійснюється у присутності душпастиря о.Юрія Сахарчука – парох парафії Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко – Католицької Церкви селища Глибока.

Тобто це не просто відвідування з гарячими обідами, але і можливість поспілкуватись із духовним наставником.

Також 1 раз на місяць, центр надання соціальних послуг направляє свого  водія для розвезення їжі потребуючим.

На 1 місяць таких доставок гарячих обідів нам потрібно 35-40 літрів  дизельного палива. Тому ми завжди відкриті на допомогу всіх охочих, які бажають доєднатись до доброї справи.

Це може бути :

– фінансова допомога;

– допомога у вигляді продуктів харчування : фрукти, овочі, м’ясні вироби і т.д.;

– допомога у приготуванні гарячих обідів та виготовленні окопних свічок;

– допомога у  доставці гарячих обідів.

Для тих, хто хоче скласти добровільну пожертву для розвитку та подальшої праці соціального служіння подаємо нижче реквізити.

Найменування отримувача: РО ПАРАФІЯ ППБ С.М.Т.ГЛИБОКА УГКЦ

Код отримувача: 22850176

IBAN: UA603052990000026007041804625

В призначенні вказувати : пожертва на соціальне служіння.

Контактні дані місцевого пароха УГКЦ о.Юрія Сахарчука – 0680258663

Нехай Господь щедро винагородить  всіх жертводавців та людей доброї волі, які служать на Славу Божу та для ближнього.

Інформацію про волонтерську діяльність УГКЦ пілготувала Христина Сахарчук.