СТАЛА ПРИЗЕРКОЮ КОНКУРСУ, В ЯКОМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ ПОНАД 30 ТИСЯЧ ДІТЕЙ З УСІЄЇ КРАЇНИ

Юнаки та юначки Глибоччини продовжують показувати свої знання та вміння на різноманітних конкурсах та змаганнях, зокрема і на тих, де рівень є найвищим. З когорти таких був і Всеукраїнський марафон з української мови, який проводився вже втретє. Його організували Інститут модернізації змісту освіти та компанія освітніх технологій «HUMAN».
Саме на платформі «HUMAN» школярі та студенти могли перевірити свої знання з української мови та позмагатись з однолітками з усієї країни. Загалом, як повідомляють організатори, понад 34 тисячі учасників зареєструвались, але лише 10 362 з них змогли виконати завдання всіх чотирьох етапів марафону. Це були, зокрема: «Культура слова (лексикологія, фразеологія)», «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)», «Правопис (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)» та «Робота з текстом».
Оголошення результатів, як і сам конкурс, відбулись в онлайн-форматі. Як зазначила заступник директора освітньої платформи «HUMAN», член організаційного комітету Вікторія Савенець, до фінішу дістались найвитриваліші та найцілеспрямованіші учасники, які успішно пройшли всі етапи марафону, підтвердили свої знання української мови, дізналися нового під час виконання завдань. Приємно, що до цього списку увійшла і представниця Глибоччини, учениця 10 класу Коровійського ліцею Олександра Німіжан, яка завоювала третє місце у цьому престижному протистоянні знавців мови. З чим ми її і вітаємо, як і наставницю Олександри — педагога Галину Дмитрівну Німіжан.
Георгій СЕМЕНЮК,
Фото Коровійського ліцею