В публічно-шкільних бібліотеках громади відбулися заходи до Дня Соборності України

22 січня Україна відзначила День Соборності, приурочений до Акту об’єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

З нагоди цієї вікопомної дати в публічно-шкільних бібліотеках Глибоцької громади відбулися масові заходи. Патріотично-музична година «Вільна, соборна, могутня, єдина – ненька моя Україна!» відбулася в бібліотеці с. Слобідка.

Урок патріотизму «Україна соборна. Разом до перемоги!» пройшов в бібліотеці с. Димка.

Інформаційну годину «Моя країна- Україна!» провела з читачами бібліотекар с. Червона Діброва.

У шкільній бібліотеці Глибоцького ліцею учні переглядали тематичні відеоролики «День Соборності України 22 січня: історія та сучасність», «10 фактів Соборність України».

Інформаційна година “Вільні творити майбутнє” відбулася в ПШБФ с. Опришени.

Історичні онлайн-довідки підготували бібліотекарі сіл Новий Вовчинець, Черепківці, Михайлівка на сторінках у мережі Фейсбук. У всіх бібліотеках були оформлені та презентовані книжково-ілюстративні виставки на тему «Соборність це єдність та злагода». Також бібліотекарі доєдналися до флешмобів #Флешмоб_до_Дня_Соборності_України #Книжковий_ланцюг_єдності.

Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців. Сьогодні українцям знову приходиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни. Віримо у Перемогу. Все буде УКРАЇНА!