Поліцейський офіцер громади з Буковини Андрій Богдан: Люди почали частіше звертатися і вже сприймають мене як друга

Майор поліції працює на посаді поліцейського офіцера Глибоцької територіальної громади з лютого цього року. Повномасштабне вторгнення російських військ на територію України якраз припало на початок його роботи і стало суворим іспитом на стійкість та вміння одночасно вирішувати велику кількість питань. І це випробування правоохоронець пройшов гідно.

Сьогодні в Глибоцькій громаді Чернівецького району вже всі знають свого поліцейського офіцера. Досвід і професіоналізм Андрія Богдана допомогають громаді долати виклики війни. Майор поліції брав участь у формуванні територіальної оборони, проводив інструктаж і контролює заходи з охорони правопорядку.
Голова Глибоцької територіальної громади Григорій Ванзуряк пригадує: «Навесні то був час певних критичних моментів. А тому поява поліцейського офіцера громади дуже допомогла саме в цей період. У період інформування, стабілізації, розуміння що і як робимо, період роботи з внутрішньо переміщеними особами. У вирі всіх цих подій поліцейський офіцер громади брав участь».
Поліцейський офіцер громади і зараз активно підтримує переселенців, а також знаходить можливості направляти допомогу нашим захисникам на передову. При цьому, правоохоронець пильнує і свої поліцейські обов’язки.
«На засіданні виконкому я ініціював встановлення на вулиці Чорновола знаку «Круговий рух». Там на кільцевій розв’язці його не було і час від часу між водіями виникали непорозуміння, – розповідає поліцейський офіцер громади Андрій Богдан. – Мою ініціативу на виконкомі підтримали та встановили знак. Тепер організовую дорожню розмітку одного з пішохідних переходів, де часто виникають затори.
Суттєву підтримку поліцейського офіцера громади відчули і представники соціальних служб. Як розповіла начальник служби у справах дітей Глибоцької селищної ради Міхаела Заіць, поява в громаді свого поліцейського офіцера сприяла посиленню профілактичної роботи з неповнолітніми:
«Поліцейський офіцер громади допомагає з транспортом і ми регулярно виїжджаємо на обстеження умов проживання сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Частіше ми почали робити нічні та вечірні рейди для виявлення бездоглядних дітей. І зараз бачимо, що в громаді вже значно знизилася кількість правопорушень, вчинених неповнолітніми».
Зі слів майора поліції Андрія Богдана, від початку його появи на посаді поліцейського офіцера Глибоцької громади, місцеві жителі почали частіше до нього звертатися з різними зверненнями і вже сприймають його як свого друга.
Тепер у Глибоцькій територіальній громаді очікують на появу ще одного поліцейського офіцера. Кандидат уже пройшов відбір і зараз навчається за спеціальною програмою підготовки.
https://youtu.be/iksCFuGdjSc