Повсякчас опікуються, утверджують віру в добро

6-листопада – День працівників соціальної сфери

Варто зазначити, що в Глибоцькій територіальній громаді комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» є порівняно молодим закладом. А поєднує в собі комплекс колишніх Глибоцького територіального центру із центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молодію. Власне, молодою та вже досвідченою очільницею  є Валентина Романюк, котра вміли і вимогливо спрямовує роботу щодо надання соціальних послуг особам сім’ї, які потребують у складних життєвих обставинах сторонньої допомоги.

За словами самої Валентини Василівни, центр має три основні відділення, через які здійснюється надання соціальних послуг. Скажімо, відділення соціальної роботи базується на діяльності із сім’ями, котрі належать до вразливих груп населення й опинились у скрутному становищі. І тут працівники прагнуть мінімізувати складні життєві обставини шляхом відповідних соцпослуг. А ось послуги відділення за місцем проживання отримують самотні громадяни літнього віку та особи із інвалідністю, які не в змозі самостійно піклуватись про себе. Ними опікуються соціальні робітники, котрі не залишають їх без допомоги та спочуттям душевності якомога повніше не полишають підопічних на одинці із власною безпорадністю.

І нарешті відділення натуральної та грошової допомоги забезпечує гостро потребуючих осіб одягом, предметами першої необхідності, продуктами харчування. Водночас при цьому відділенні діє пункт прокату засобів реабілітації, де можна одержати для тимчасового користування інвалідні візки, ролетори, мильниці і таке інше.

Доречним буде додати, що працівники соціальної сфери мають певною мірою поєднувати в собі властивості соціолога, педагога, правознавця, а ще лікаря і психолога.

Звісно, зауважила також Валентина Романюк, соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на всі проблемні прошарки. І саме тому необхідність соціальної діяльності існуватиме доти, допоки існує саме суспільство, а ще за його умови найвищого розквіту, не кажучи вже за кризові ситуації, наявності нинішнього становища України у війні з російськими агресорами. Тож, співробітники комунальної установи неодмінно утверджують людям, котрих опікують, і віру в цілковиту перемогу. Потрібно додати, що на сьогоднішній день працівниками «Центру надання соціальних послуг» допомога надається більше тисячі підопічним.

Василь Гейніш