У пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю житель Тернопільської області використовував документи з ознаками підробки

У Чернівецькому районі поліцейські викрили 26-річного чоловіка, який за допомогою фальшивих довідок намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Винуватцю загрожує до п’яти років позбавлення волі.

слідчі поліції повідомили про підозру тернопілянину у використанні підроблених документів

17 жовтня у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю житель Тернопільської області використовував документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушник пред’явив для перевірки прикордонникам підроблений паспорт з відміткою про оформлення на постійне місце проживання у республіці Польща з 31 січня цього року.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили порушнику про підозру.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області