У Чернівцях стартувала жіноча волейбольна Суперліга

Цьогоріч чемпіонат України з волейболу називають історичним через те, що він проходить під час повномасштабної війни, а також через низку нововведень, серед яких — єдине місце проведення змагань. Нагадаємо, що волейболісти обрали для цього Чернівці.

Слідом за чоловічою волейбольною Суперлігою, учора 29 вересня у Чернівцях стартував і чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд Суперліги-Дмарт сезону 2022/23.

У жіночому турнірі найсильніших волейболісток України також змагатимуться 8 команд:

  • СК «Прометей» (Кам’янське),
  • «Аланта» (Дніпро),
  • ВК «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця),
  • «Волинський край-Університет» (Луцьк),
  • СК «Балта» (Балта),
  • «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль),
  • Збірна України U-17,
  • Збірна України U-15.

Відкриття розпочалося з виступу президента Професійної волейбольної ліги України Володимира Дубинського, котрий відзначив внесок Міністерства спорту України, Федерації  волейболу України та зусилля президентів та тренерів клубів, корі зробили все, аби цей історичний сезон розпочався. Також він виголосив подяку усім спортсменкам за те, що вони не покинули України, і відважилися грати на найвищому рівні в такі непрості для України часи.

Також на церемонії відкриття був присутній президент Федерації волейболу України Михайло Мельник. У своєму виступі він також відзначив історичність турніру та порівняв умови, в яких змагаються волейболістки на чемпіонаті світу, що триває в Амстердамі, та тутешні, в Чернівцях, де проходять матчі чоловічої й жіночої Суперліг.

«Я лише вчора приїхав з Амстердаму, де триває чемпіонат світу з волейболу серед жіночих команд. Він навіть близько не схожий на Професійну волейбольну лігу України! Навіть, за рівнем церемонії відкриття. Тут все набагато краще! Подивимося, як це вплине на рівень гри», – заявив президент ФВУ.

Зрештою, жіночий чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд Суперліги-Дмарт сезону 2022/23 відкрив матч команд Збірна України U-15 та «Волинський край-Унiверситет» (Луцька). Волинські волейболістки вважалися фаворитами цього протистояння, а відтак підтвердили свій статус, впевнено перемігши опоненток у трьох партіях: 0:3 (14:25, 17:25, 18:25).

У другому матчі дня зійшлися збірна України U-17 та вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ». Це протистояння перед стартом матчу було цікавим тим, що між собою зійшлися фактично дві збірні України різних вікових категорій, адже основний кістяк «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» складають збірниці команди U-21.

Зрештою, вінницька команда все ж виявилася сильнішою у трьох партіях. Остаточний рахунок гри збірної U-17 проти «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» – 0:3 (18:25, 16:25, 19:25).

У зв’язку з воєнним станом та необхідністю дотримуватися максимальних заходів безпеки, матчі проходять буз глядачів на іграх. Проте за матчами цього історичного для українського волейболу сезону Суперліги, який проходить лише в Чернівцях, можна спостерігати онлайн, а також на телеканалі XSport.

Раніше Шпальта повідомляла про старт чоловічої Суперліги.