У Чернівцях на благодійних концертах збиратимуть кошти для митців, які служать у ЗСУ

Концерти відбуватимуться у рамках проєкту «Жовтень#Музичний»

У Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука розпочинається благодійний проєкт «Жовтень#Музичний». У рамках проєкту відбудеться 8 благодійних концертів. Вхід на всі концерти вільний, та за бажання відвідувачі можуть зробити благодійні внески на потреби митців, які зараз боронять нашу державу.
 
Про це інформують у пресслужбі Центру.
 
Програма
1 жовтня до всесвітнього Дня музики
16:30 – вуличний перформанс на майданчику перед будівлею центру Миколайчука. Всі охочі можуть пограти на фортепіано «Україна», а в цей час художники розмальовуватимуть інструмент.
18:00 –  концерт у кіноконцертній залі центру Миколайчука за участі камерного оркестру «МИ Є» з однойменною програмою  під керівництвом Андрія Аркуші  м. Тернопіль. У програмі  – джазово-імпровізаційні композиції, фантазії на теми пісень гурту «Океан Ельзи», кавери відомих хітів. Тут відбуватиметься збір коштів на підрозділ ЗСУ, в якому служить чернівчанин, музикант Андрій.
 
8 жовтня – до відзначення Дня міста Чернівці.
18:00 –  в арт-просторі «Іван Хаб» –  «Мистецтво в камуфляжі». Музична розмова на тему актуальності музичного мистецтва у воєнний час: фортепіанний дует у складі лауреатки Всеукраїнських і міжнародних конкурсів Ірини Кірчанової (Львів) та Заслуженої артистки України Лілії Холоменюк (Чернівці). В концерті прозвучать твори виключно українських композиторів.
Модераторка – Софія Кротова Тут збиратимуть кошти на підрозділ ЗСУ, в якому служить піаніст з Сторожинеччини Олег. 
 
9 жовтня – до відзначення Дня міста Чернівці
18:00 –   концерт «УКРАЇНСЬКИЙ ФАНК»  в кіноконцертній залі центру Миколайчука за участю ВІА «КВАРТИРНИК» (Львів)  та  вокального ансамблю «БукМед» (Чернівці) У концерті прозвучать  відомі  твори української естради з репертуару відомих ВІА:  «Смерічка», «Березень», «Дзвони», «Водограй», «Мрія», «Світязь», «Жива вода», «Візерунки шляхів», «Арніка» — ці ансамблі збирали стадіони та багатотисячні зали, однак сьогодні їхні пісні майже забуті. Збір коштів на підрозділ ЗСУ, в якому служить музикант, співак та звукорежисер центру Миколайчука  Євген.
 
15 жовтня 18:00 –  в арт-просторі «Іван Хаб» квартирник від вокального ансамблю «БукМед» В концерті прозвучать акапельні твори в стилі джаз-фольк, кавери відомих пісень та авторські твори  учасників ансамблю. Усі учасники ансамблю БукМед –  це  лікарі, які займаються мистецтвом більше 10 років та є переможцями Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Цим концертом вони підтримують підрозділ учасниці ансамблю – військового хірурга, яка колись співала з ними, а зараз в найгарячіших точках рятує життя нашим солдатам – Вікторія.
 
22 жовтня 18:00 –  в арт-просторі «Іван Хаб»  театр  “Ґердан” З патріотичною програмою на підтримку підрозділів ЗСУ, де зараз служать учасники театру.
 
27 жовтня 18:00 – в кіноконцертній залі центру Миколайчука кіноверсія концерту «Музика без шуму» (No noise music) та розмова з автором –  Олександром Шимко. Збір коштів на підрозділ ЗСУ, в якому служить піаніст з Сторожинеччини Олег.
 
29 жовтня 18:00 – Рок-концерт гурту  «ГУДІНІ»  в кіноконцертній залі центру Миколайчука  У програмі виключно авторська музика. Збір коштів на підрозділ ЗСУ, в якому служить актор музично-драматичного театру  – Олексій.
 
30  жовтня 18:00 –  в кіноконцертній залі центру Миколайчука гурт «Life Park» У програмі  кавери хітів. Збір коштів на підрозділ ЗСУ, в якому служить чернівецький діджей Володимир.