НА БУКОВИНІ ЗА СПРОБУ ПОРУШЕННЯ КОРДОНУ ЗАТРИМАЛИ 10-Х ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ ОСІБ

Впродовж вихідних у рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Рубіж-2022», прикордонники Чернівецького загону затримали 10-х громадян України, які намагалися незаконно потрапити до Молдови й Румунії.
✅ У суботу співробітники оперативних підрозділів Чернівецького загону, спільно з прикордонним нарядом відділу «Кельменці» та представниками патрульної поліції, зупинили для перевірки автомобіль «Ауді» на одному з контрольних постів Дністровського району Чернівецької області. У салоні авто перебували двоє осіб призовного віку, мешканці Харківської та Київської областей, які попутним транспортом прямували до кордону з Молдовою. Чоловіки не змогли пояснити прикордонникам мету перебування у контрольованому прикордонному районі, а згодом зізнались про намір незаконно перетнути українсько-молдовський кордон.
✅ Окрім цього, в період вихідних, охоронці кордону відділів «Красноїльськ» та «Порубне» у чотирьох випадках затримали ще 6-х правопорушників, які в незаконний спосіб намагалися перетнути державний рубіж. Порушниками кордону виявилися мешканці Чернігівської, Харківської й Київської областей.
✅ Також у пункті пропуску «Порубне» прикордонники виявили двох «ухилянтів», мешканців Полтавської та Харківської областей, які мали при собі підроблені документи. Чоловіки надали довідки про те, що вони не є придатними до військової служби та виключені з військового обліку. Провівши поглиблене дослідження документів за допомогою спеціальних приладів, охоронці кордону встановили, що вони містять ознаки підробки.
📌 Усіх правопорушників було доставлено до прикордонних підрозділів для притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», поінформовано представників ТЦК Чернівецької області, а також направлено повідомлення представникам Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.358, 336 ККУ.