Перед судом постане буковинець за вчинення крадіжки

       Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності 23-річного жителя Чернівецького району, який викрав з приміщення продуктового магазину товарів на суму майже 7 тисяч гривень. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.
У червні цього року на спецлінію «102» звернувся приватний підприємець і повідомив, що невідома особа викрала з приміщення магазину продукти харчування. У результаті проведених спеціальних поліцейських заходів співробітники відділення №5 (смт Глибока) Чернівецького районного управління поліції встановили особу порушника. Ним виявився 23-річний буковинець.
Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.
Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.