Дізнавачі поліції Буковини скерували обвинувальні акти до суду щодо чоловіків за використання підроблених документів

Протягом липня-серпня цього року у Чернівецькому районі правоохоронці задокументували протиправні дії двох ухилянтів мобілізації, які використовували недійсні посвідчення, щоб перетнути державний кордон у період воєнного стану. Порушникам загрожує позбавлення волі до п’яти років.

У результаті досудових розслідувань дізнавачі поліції з’ясували, що у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю чоловіки віком 48  і 50 років пред’явили прикордонникам посвідчення військовозобов’язаного з ознаками підробки. У фальшивих документах йшлося, що чоловіки не підлягають військовій службі за призовом та під час мобілізації у зв’язку із станом здоров’я. Таким чином, порушники мали намір незаконно виїхати за межі України в період воєнного часу.

Наразі за процесуального керівництва Герцаївського відділу Чернівецької обласної прокуратури поліцейські завершили досудові розслідування щодо ухилянтів мобілізації.

Порушникам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.