Бюджет територіальної громади поповниться

Однією з функцій органів прокуратури є представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури встановлено,    що вироком Глибоцького районного суду майстра лісу одного з підприємств визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та йому призначено відповідне покарання.

Вказаним злочином заподіяно шкоду, яка підлягає стягненню в місцевий бюджет Кам`янецької сільської ради, на території якої і зафіксовано факт вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до норм чинного законодавства юридична або фізична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час виконання ним своїх трудових (службових) обов’язків.

Факт невідшкодування такої шкоди призводить до недоотримання коштів місцевим бюджетом, що порушує інтереси територіальної громади.

Господарським судом Чернівецької області у задоволенні позовних вимог прокурора було відмовлено повністю.

Західний апеляційний господарський суд підтримав позицію Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури, задовольнив апеляційну скаргу та скасував незаконне рішення суду першої інстанції. Позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі та стягнуто              з постійного лісокористувача на користь Кам`янецької сільської ради шкоду, завдану порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, в сумі 287 778 грн.

 

Світлана Гуцуляк

прокурор Глибоцького відділу

Чернівецької окружної прокуратури