Стало відомо, коли відкриють нові міжнародні пункти пропуску на Буковині – у Красноїльську та Дяківцях

У Чернівецькій області пункти пропуску “Дяківці” та “Красноїльськ” для автомобільного сполучення планують відкрити до кінця цього року. Про це йдеться у відповіді на запит Суспільного.

115 мільйонів гривень для добудови надійдуть на рахунки Держмитслужби у вересні-жовтні цього року. Гроші виділили з резервного фонду держбюджету згідно з постановою Кабміну 2 серпня.

Відповідь на запит Суспільного

Відповідь на запит Суспільного. Скріншот

Що відомо

  • Станом на травень 2022 року пункт пропуску “Дяківці” був готовий на понад 70%, а “Красноїльськ” — на понад 80%. Для повного завершення робіт не вистачало 113 мільйонів гривень, повідомляли Суспільному у Державній митній службі. Через повномасштабне вторгнення роботи на КПП призупиняли.
  • 29 квітня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду анонсував відкриття пунктів пропуску “Красноїльськ” та “Дяківці”.
  • Пункт пропуску “Дяківці” розташований на кордоні з Румунією. У 2013 році його розпочали будувати в межах грантового проєкту з транскордонного співробітництва.
  • У листопаді 2021 року в обласній адміністрації повідомляли, що завершують реконструкцію КПП “Дяківці” та “Красноїльськ”.
  • До “Порубному” станом на кінець серпня черги з вантажівок сягають до 30 кілометрів, нинішня інфраструктура не справляється з потоком транспорту.

Митниця нарешті отримала необхідні 115 мільйонів гривень на будівництво пунктів пропусків на Буковині у Дяківцях і Красноїльську.

Про це molbuk.ua розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

За його словами, щойно завершаться роботи на пунктах пропуску “Дяківці” та “Красноїльськ”, їх відразу запустять у тестовому режимі.

“Роботи на цих контрольно-пропускних пунктах відновили. Для цього нарешті з резервного фонду держбюджету митній службі виділили 115 мільйонів. Це гроші, згідно з постановою Кабміну від 2 серпня 2022 року. Кошти вже на рахунках митниці. Тож рухаємося у напрямку відкриття пунктів пропуску “Дяківці” та “Красноїльськ”. Щойно завершать роботи на них, одразу ж запустимо їх у тестовому режимі. Наразі до контрольно-пропускного пункту “Красноїльськ” доробляють дорогу, а у “Дяківцях” триває активна фаза будівельних робіт”, – розповів начальник ОВА.

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк пов’язав великі черги до “Порубного” із малою пропускною здатністю цього КПП.