Екс-губернатор Осачук проходить військову службу в зоні бойових дій у Донбасі

Сергій Осачук надіслав із зони бойових дій привітання фестивалю “Meridian Czernowitz”

Сергій Осачук опублікував допис з фото у військовій формі на фоні будівлі історико-культурного центру “Український Нью-Йорк”, що розташований на Донеччині. У дописі на сторінці у Facebook колишній голова Чернівецької ОДА пожалкував, що не може відвідати фестиваль “Meridian Czernowitz” у Чернівцях, адже зараз служить у війську.

“Цьогоріч я вперше не присутній на фестивалі “Meridian Czernowitz”. З 2009 року початок вересня був моїм меридіаном, справжнім, кращим святом мого міста. Фестиваль став платформою пошуків сенсів, рефлексій пережитого європейцями у ХХ ст. і натхненням вірити у спроможність Чернівців вирватися із провінційного примітивізму”, – пише ексголова Осачук.

 
Сергій Осачук є фундатором Літературного Целанівського центру в Чернівцях, головою громадської організації “Буковинський медіа-центр”. 

“Знаю, що мій внесок у його творення був скромним, але вагомим. Я дав цьому рухові під прапором Целана оселю, яка стала ще одним місцем живого слова не лише у дні фестивалю – Літературний Целанівський центр. Особливий момент, особливі люди, особлива атмосфера, коли читачі прагнуть почути і поспілкуватися із кумирами-поетами”, – йдеться у дописі Сергія Осачука.

Нагадаємо, що сьогодні у Чернівцях розпочався другий день літературного фестивалю “Meridian Czernowitz”.