За весь час існування рок-н-ролу ви не знайдете жодного дня, який не містив би важливих для рок-історії подій

      Сьогодні, 30 серпня, в 1950 році народився Мікі Муді, гітарист гурту Whitesnake, з яким колектив записав перші шість студійників. І в цей же день 1935 року народився Джон Філіпс, співзасновник і лідер гурту The Mamas & the Papas. Крім того, досить важлива подія сталася 30 серпня 1969 року: на концерті в місті Ґретмальвен англійський гурт Earth оголосив про зміну назви на Black Sabbath.

 

     28 серпня, у 1948 році народився Денні Серафайн, ударник американського рок-гурту Chicago. А більш як за 20 років сталися ще два прикметних народження: 1969 року народився Джек Блек, американський кіноактор і музикант, співзасновник комедійного рок-дуету Tenacious D. І буквально у ті ж години в Пола і Лінди МакКартні народилася донька. Її назвали Мері, як і матір сера Пола, про яку ми чуємо у пісні Let It Be. І 28 серпня 1993 року Брюс Дікінсон відіграв останній виступ з Iron Maiden. Він повернеться в гурт 1999-го, після шести років сольного плавання.

 

     27 серпня, у 1953 році народився Алекс Лайфсон – засновник і гітарист гурту Rush. Нині йому 69, вітаємо! І цього ж дня 1970 року народився Тоні Кенáл, басист і співавтор у гурті No Doubt. А 27 серпня 1991-го вийшов дебютний альбом гурту Pearl Jam під назвою Ten. Відтак колектив почав становити серйозну конкуренцію Нірвані, втім цей бій буде програно буквально за місяць, коли вийде Nevermind.

 

       26 серпня, у 1966 році народилася Ширлі Менсон, фронтледі гурту Garbage. Нині їй 56, вітаймо! І трьома роками пізніше, 1969-го в цей же день народився Едріан Янґ, ударник гурту No Doubt і супергурту Dreamcar. А 26 серпня 1970 року відкрився фестиваль Isle of Wight. Серед його учасників: Jimi Hendrix, Jethro Tull, The Doors, The Who, Moody Blues та інші.

Джерело: РадіоРокс