19 серпня 2022 року – цей день в історії, яке сьогодні народне свято

     19 серпня 2022 року – п’ятниця. 177-й день війни Росії проти України. 231-й день року. Яке сьогодні свято в церковному календарі і які суспільно важливі події в Україні та світі сталися цього дня.

19 серпня – День пасічника України. Саме в цей час бджолярі починають підготовлення вуликів до зими. А ще день співпадає з Яблучним Спасом, коли в храмах освячують яблука та мед.

19 серпня – Всесвітній день фотографії. Свято заснували 19 серпня 2009 року за ініціативою австралійського фотографа Корскі Ара. Вперше його відсвяткували 2010 року. Дату обрали не випадково, адже майже 200 років тому в технічному прогресі відбувся новий прорив, коли Луї Дагер винайшов та запатентував засіб для отримання дагеротипних відбитків.

А ще. Свято було створене за ініціативою ООН та за участі Всесвітньої організації охорони здоров’я. День створили в пам’ять Спеціального генсека ООН Сержіу ді Меллу, який разом зі своїми колегами перебував у штаб-квартирі організації під час бомбардування Ірака і загинув там.

А ще 19 серпня – День міста Коломия. Це чудове місто розташоване в Івано-Франківській області, воно славиться своєю цікавою архітектурою та культурою. А ще – це одне з найстаровинніших міст України. Його історія почалася понад семи століть тому.

Також 19 серпня – Міжнародний день банта. Такий модний аксесуар здатний прикрасити зачіску, вечірку, сувенір або сукню. Протягом століть він змінював своє форму та дизайн. Цікаво, що раніше банти носили чоловіки.

19 серпня – День поштової марки. У XX столітті захоплення колекціонуванням поштових марок охопило багатьох людей з різних куточків світу. Свято було створене Міжнародною філателістичною федерацією 1936 року.