На Буковині перевірили укриття у 540 навчальних закладах, а саме загальної середньої та дошкільної освіти

Станом на 25 липня, за висновками комісій, 443 заклади мають укриття, які готові до експлуатації, або потребують доопрацювання. 97 закладів наразі не мають відповідних укриттів.
Найбільша кількість пристосованих сховищ у Чернівецькому районі.
Про це йшлося під час наради із представниками Департаменту освіти обласної військової адміністрації, Головного управління ДСНС у Чернівецькій області та головами районних військових адміністрацій краю, яку очолив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.
«Наші діти повинні отримувати належний рівень знань, аби в майбутньому втілювати свої задуми та ідеї в життя. Першочергово маємо подбати про створення безпечних умов для їхнього навчання. Всі норми щодо укриттів у освітніх закладах Буковини мають бути дотримані в повному обсязі», – зазначив Руслан Запаранюк.
Під час наради говорили про основні виклики на шляху до створення безпечних умов у закладах освіти. Йдеться, зокрема, про організацію дистанційних класів у школах та час прибуття, при потребі, поліції охорони до освітніх установ.
«У нас є громади в гірській місцевості, де потрібні додаткові заходи швидкого реагування. Пропоную створити так звані волонтерські батьківські групи умовно «Батьківські дружини», які могли б максимально оперативно долучитися до надання необхідної допомоги у разі виникнення надзвичайної ситуації. У кожній громаді є поліцейський офіцер, але у важкодоступній місцевості йому може знадобитися допомога громадськості», – запропонував начальник Чернівецької ОВА.
Крім того, фахівці обговорили процес опитування батьків щодо відновлення очного навчання у закладах освіти Чернівецької області.