Буковинські правоохоронці завадили незаконному транспортуванню підакцизних товарів за кордон на суму майже 350 тисяч гривень

Учора, 24 липня, поліцейські виявили та вилучили у групи чоловіків, майже 9 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку України. За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

У селищі Красноїльськ, за 2 кілометри до лінії розмежування державного кордону України із Республікою Румунія, співробітники відділу прикордонної служби зупинили групу осіб, які намагалися незаконно перевести тютюнові вироби сумнівного походження.  

Для документування правопорушення прибула слідчо-оперативна група відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції. Поліцейські встановили, що 9 місцевих жителів, віком від 16 до 42 років на двох позашляховиках мали намір переправити до сусідньої країни 18 ящиків з сигаретами різних марок. Приблизна сума вилучених тютюнових виробів становить майже 350 тисяч гривень.

Слідчі поліції внесли відомості про викрите правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці вирішують питання про накладення арешту на транспортні засоби та вилучене майно.