У Глибоці вшанували людей поважного віку

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося.

Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Літній вік людини – зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

Святкування Міжнародного дня людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1 жовтня, виникло з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1990 року.

До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу.

У наймудрішою книзі на землі, в Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми.

Згідно постанови КМУ від 26.09.1997 року «Про щорічне відзначення Міжнародного дня людей похилого віку» Глибоцький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проводить ряд заходів по відзначенню цього свята.

Традиційно, спільно з радою ветеранів, терцентр організовує благодійний обід для людей похилого віку, ветеранів війни та праці. Так у цьому році у заході взяли участь 65 громадян поважного віку Глибоцької ОТГ. Смачний обід, щире спілкування з керівництвом району, з однодумцями, згадки про минулі роки – залишають приємні спогади про цей день на довгий час.

По селах району соціальні робітники терцентру співпрацюють з сільськими радами, релігійними громадами, приватними підприємцями для того, щоб дана категорія громадян не залишилася поза увагою.

Наше цивілізоване суспільство – це суспільство для всіх віків. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення. З Міжнародним днем людей похилого віку!