Глибоцьким районним судом розглянуто більше 42 кримінальних проваджень

Штрафи необхідно сплачувати вчасно!

Стаття 51 Кримінального кодексу України передбачає 12 видів покарання, які можуть застосовуватися до осіб, визнаних винними у вчиненні кримінального правопорушення: від покарання у виді штрафу до покарання                у виді довічного позбавлення волі.

Органи прокуратури здійснюють нагляд за додержанням законодавства        під час виконання кримінальних покарань, у тому числі у виді штрафу.

В умовах воєнного стану з метою своєчасного наповнення бюджету вказане питання є надзвичайно актуальним.

Встановлено, що Глибоцьким районним судом за період з 01 січня 2022 року по даний час розглянуто більше 42 кримінальних проваджень за участі прокурорів, де обвинуваченим призначено покарання у виді штрафу. Всього судом призначено покарань у виді штрафу за вказаний період на суму більше 900 тис. грн. На даний час не виконаними залишаються лише 2 вироки                        на загальну суму 34 тис. грн.

В разі добровільної несплати засудженими особами штрафу, виконання вказаного покарання покладаються на органи пробації.

Крім того, слід зазначити, що строки погашення судимості розпочинаються з дня відбуття покарання (сплати штрафу). У зв’язку з цим, призначені судом покарання у виді штрафу необхідно сплачувати в найкоротші терміни.

Світлана Гуцуляк Прокурор Глибоцького відділу  Чернівецької окружної прокуратури