Глибоцьке відділення міграційної служби України інформує

Відновлення паспорта громадянина України після  втрати

В умовах воєнного стану внутрішньо переміщені особи нерідко стикаються з ситуаціями, коли всі паспортні документи втрачені або знищені. Попри це, відновлення, щонайперше, паспорта громадянина України можливе навіть за відсутності всіх необхідних документів. А це, нагадаємо:

– раніше оформлений паспорт громадянина України;

– довідка щодо реєстрації місця проживання;

– реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– свідоцтво про шлюб чи розірвання шлюбу (за наявності);

– свідоцтва про народження дітей (за наявності);

– платіжний документ для отримання адміністративної послуги  з оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

За відсутності зазначеного переліку документів для ідентифікації громадян України, у яких втрачені або знищені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, можливе використання е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон, сформованих засобами мобільного застосунку “Дія”.

Нагадаємо, що цифрові аналоги пластикових або паперових паспортів з безконтактним електронним носієм є дійсними документами, що посвідчують особу та можуть використовуватися для ідентифікації особи у підрозділах міграційної служби або консульських установах України за кордоном.

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки необхідний для:

– реєстрації внутрішньо переміщених осіб;

– оформлення пенсій та отримання інших видів соціальної допомоги;

– проходження ЗНО та отримання дипломів про вищу освіту;

– отримання банківських, адміністративних послуг тощо;

– користування за допомогою кваліфікованого електронного підпису електронними сервісами державних органів, відкриття та ведення бізнесу не виходячи з дому, тощо;

– посвідчення особи під час перевірок в умовах воєнного стану;

– перетину міжнародного кордону при в’їзді до Туреччини та Грузії.

З усіх питань щодо оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки  звертайтесь на гарячу лінію УДМСЧ у Чернівецькій області на номер: 0372-55-04-61.

 

Витяг з реєстру територіальної громади формуватиметься на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Дія»

Державна міграційна служба України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розробили можливість формування на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг Дія витягу з реєстру територіальної громади.

Таку можливість забезпечено з метою реалізації вимог законодавства про надання електронних публічних послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні.

Витяг з реєстру територіальної громади формуватиметься засобами відомчої інформаційної системи ДМС України з використанням системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів. Отримати його через портал Дія особа зможе після проходження електронної ідентифікації та автентифікації.

Витяг, зокрема, міститиме наявну у відомчій інформаційній системі ДМС інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

Крім того, на сформований витяг автоматично наноситиметься унікальний електронний ідентифікатор (QR-код). За його допомогою громадяни зможуть пред’явити витяг під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію можна буде зчитати та перевірити спеціальними технічними засобами шляхом отримання даних із відомчої інформаційної системи ДМС.

Витяг формується відповідно до даних реєстрів територіальних громад станом на 23 лютого 2022 року.

Прес-служба ДМС України

 

На Зелені свята підрозділи міграційної служби працюватимуть в штатному режимі

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що на період дії в Україні воєнного стану скасовано святкові неробочі дні, практику перенесення святкових днів, що припадають на вихідні, на наступні робочі дні та скорочення на одну годину передсвяткових робочих днів.

На виконання Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» Управління та територіальні підрозділи ДМС у Чернівецькій області працюють в штатному режимі згідно визначеного графіка роботи.

Зокрема, обласний апарат (м. Чернівці, вул. Шептицького, 25) та Чернівецькій відділ УДМС у Чернівецькій області (м. Чернівці, вул. Руська, 248-М) не працюватимуть у суботу та неділю – 11 та 12 червня, 13 червня – робочий день. Територіальні підрозділи не працюватимуть у неділю та понеділок – 12-13 червня 2022 р. 11 червня в суботу робочий день триватиме згідно визначеного графіка роботи – з 09.00 до 16.45.

Управління ДМС у  Чернівецькій області