За надання хабара співробітниками відділення поліції № (смт. Глибока) засуджено громадянина Дніпропетровщини

Як уже повідомлялося, 3 червня 2022 року співробітниками відділення поліції № (смт. Глибока) під час патрулювання в межах населеного пункту              смт. Глибока за порушення Правил дорожнього руху зупинено автомобіль «DAF» під керуванням мешканця Дніпропетровщини.

З метою уникнення відповідальності вказаний громадянин, достовірно усвідомлюючи, що співробітник поліції є службовою особою та представником влади і знаходиться при виконанні службових обов’язків, надав йому неправомірну вигоду, а саме: грошові кошти в сумі 1500 грн, 105 румунських лей та 130 євро за не вчинення останнім в інтересах громадянина дій з використанням наданої йому влади та службового становища щодо складання адміністративних матеріалів за порушення Правил дорожнього руху.

Відомості про факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України, внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань та розпочато досудове слідство.

В ході проведення досудового розслідування підозрюваний свою вину визнав повністю, вказав на обставини вчинення ним кримінального правопорушення, уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Вироком Глибоцького районного суду затверджена угода про визнання винуватості, укладена між прокурором Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури та підозрюваним за участі захисника, та обвинуваченому призначено узгоджене сторонами покарання. Речові докази, а саме 130 євро, 105 лей, 1500 грн конфісковано в дохід держави.

Таким чином, через порушення громадянином вимог чинного законодавства, відносно порушника складено і протоколи про адміністративні правопорушення, і він притягнутий до кримінальної відповідальності, і кошти, які він надав в якості неправомірної вигоди, конфісковані в дохід держави.

Світлана Гуцуляк Прокурор Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури