Буковинські поліцейські скерували до суду обвинувальні акти щодо чоловіків за використання підроблених документів

На початку травня цього року у Чернівецькому районі правоохоронці задокументували протиправні дії чотирьох ухилянтів мобілізації, які використовували недійсні посвідчення та довідки, щоб перетнути державний кордон у період воєнного стану.

У ході досудових розслідувань співробітники відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького РУП з’ясували, що  у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» під час проходження митного контролю 37-річний житель Харкова та 33-річний киянин пред’явили прикордонникам пенсійне та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, що надають право на виїзд за кордон з ознаками підробки.

Ще двоє чоловіків: 31-річний харків’янин та 34-річний житель Запоріжської області надали для перевірки правоохоронцям фальшиві довідки про непридатність. У підроблених документах йшлося, що вони не підлягають військовій службі під час мобілізації за станом здоров’я.

Таким чином, порушники мали намір незаконно виїхати за межі України в період воєнного часу.

Поліцейські під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування щодо ухилянтів мобілізації та скерували обвинувальні акти до суду для розгляду.

Порушники обвинувачуються  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.