Евакуація з “Азовсталі”: українських бійців привезли до колонії в окупованій Оленівці на Донбасі та як окупанти планують знести “Азовсталь”

Українських бійців з “Азовсталі” привезли до колонії в окупованій Оленівці на Донбасі, підконтрольній угрупованню “ДНР”.

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Радіо Свобода, раніше 17 травня агенство Reuters повідомляло про щонайменше сім автобусів, які виїхали з території заводу “Азовсталь”. Українська та російська сторони наразі не публікували вивезення військових публічно. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вночі 17 травня підтвердила початок операції з порятунку заблокованих на території “Азовсталі” українських військових.

Окупанти планують знести “Азовсталь”, – міськрада Маріуполя

Російські окупанти з “ДНР” мають намір до звільнення Маріуполя ЗСУ знищити рештки металургійного комбіната “Азовсталь”.

“Навіщо?

– у ЗСУ скоро з’являться сили для деокупації Маріуполя. Росіяни превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс.

– вони хочуть стерти будь-яке нагадування про героїчний подвиг українських військових.

– окупанти не зацікавлені у відновленні та розвитку Маріуполя. Для них це лише територія для кримського коридору”, – йдеться у повідомленні.

У міськраді наголошують, що підприємство важливе, бо це унікальний металургійний комплекс повного циклу, який забезпечував 10 тисяч робочих місць, надавав мільярди доларів валютних надходжень та податків, виробляв 7 тисяч тонн високоякісної сталі, 6 млн тонн чавуну, 4,5 млн тонн металопрокату.

“Для російських варварів “ломать – не строить. Душа не болит”, – резюмують у повідомленні.

Нагадаємо, 16 травня у ЗМІ з’явилася інформація про вивезення українських захисників з “Азовсталі”.

Згодом у Генштабі ЗСУ повідомили: “Розпочалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну”.