Бережіть ліс від пожеж!

Лісову пожежу легко загасити тільки на початковій стадії розвитку, коли від залишеного багаття починає горіти лісова підстилка. Але коли вогонь уже набрав сили і загоряються дерева, загасити вогонь дуже складно. Понад 90 % загорянь – результат необережного поводження людей з вогнем.

З початками теплої та сонячної погоди кількість пожеж в лісах збільшується. У зв’язку із цим працівниками Чернівецького районного управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно із лісниками ДП «Чернівецького лісгоспу» було проведено моніторинг готовності лісових масивів до початку пожежонебезпечного періоду. В ході роботи було оглянуто пожежні водойми та розмежування лісових масивів.

Також звертаємось до населення та наголошуємо про основні правила пожежної безпеки у лісових масивах:

1) забороняється використовувати відкритий вогонь, кидати на землю непогашені сірники і недопалки, а також курити та спалювати сміття на відстані менше 50 метрів від хвойного лісу і 25 метрів – від листяного;

2) облаштовуючи місце для багаття, виберіть безпечну ділянку, щоб поблизу не було дерев та сухої трави;

3)  коли залишаєте місце відпочинку, засипте вогонь землею або залийте водою.

Шановні жителі району! Чернівецьке районне управління Головного Управління ДСНС України закликає вас дотримуватись правил пожежної безпеки в лісі.