У ПП «Порубне» прикордонники затримали чоловіка, який намагався перетнути кордон із неповнолітньою дитиною

УТІКАВ З УКРАЇНИ, ПРИКРИВАЮЧИСЬ ДИТИНОЮ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Так, вчора, 3 травня в пункті пропуску «Порубне» прикордонники затримали чоловіка, що намагався перетнути кордон із неповнолітньою дитиною. Під час паспортного контролю 38-річний громадянин України надав прикордонникам підроблене рішення суду, згідно з яким його шлюб визнано недійсним, а матір дитини нібито позбавлено батьківських прав.
Такий документ передбачав визнання громадянина України одноосібним опікуном дитини, що надало б йому право безперешкодно виїхати за межі України.
За даним фактом прикордонники направили повідомлення представникам Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» та ст.336 ККУ «Ухиляння від призову за мобілізацією»
Варто зазначити, що з моменту введення військового стану прикордонниками Чернівецького загону було затримано 423 громадянина України, які намагались незаконно перетнути державний кордон з метою уникнути призову за мобілізацією.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон