При спробі перетнути держкордон за фіктивним договором через МПП “Порубне”, прикордонники викрили так званого “водія”

Оцінив “послугу” в $6000: на Буковині чоловік переправив за кордон 10 ухилянтів

На Буковині викрито канал незаконного переправлення чоловіків за кордон.

Про це повідомляє МБ з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

За даними слідства, 23-річний житель Чернівців, будучи відповідальним за підбір, працевлаштування та оформлення водіїв на підприємство свого батька, за його відсутності, підробляв трудові договори з чоловіками призовного віку, що давало їм право безперешкодно виїхати за кордон. Свої послуги оцінив у 6 000 доларів США з особи.

Особу було затримано. Йому повідомлено про підозру у використанні завідомо підробленого документа. На транспортний засіб, в якому чоловік намагався виїхати з країни, накладено арешт.

Слідством встановлено, що за такою ж схемою за кордон було переправлено більше 10 чоловіків – громадян України призовного віку.

Наразі у підприємця, з яким були укладені фіктивні трудові договори на здійснення транспортних перевезень за кордон, вилучено 6 автомобілів: “Rang-Rover”, “Mercedes-Benz ML63”, “Mercedes-Benz 609D”, “Mercedes-Benz 814D”, “Iveco 65C17”, “Iveco Daily 60C15”, орієнтовною вартістю близько 3 млн грн. Вирішується питання щодо їх арешту.
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону та УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через держкордон з використанням підробленого документа (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).