Глибочанин Андрій Челеняк зіграє у складі юнацької збірної України з волейболу

Він разом зі своїми партнерами по команді виборюватимуть для нашої країни путівку на чемпіонат Європи
Збірна України з волейболу віком до 18 років вирушила на матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2022, які відбудуться у сербському місті Врнячка-Баня. До складу команди увійшли:
зв’язуючі — Артем Зелінський, Ярослав Єрмолов;
центральні блокуючі — Микола Куц, Руслан Червотюк, Андрій Челеняк;
догравальники — Роман Канаєв, Віталій Кравченко, Ярослав Горобець, Ігор Щавинський;
Діагональні – Мирослав Ткачук, Микита Шаповалов;
ліберо – Михайло Саїдов.
Прихильників спорту Глибоччини, та й всієї Буковини, вельми радує присутність у збірній нашого глибочанина Андрія Челеняка.
Він разом зі своїми партнерами по команді проведуть перший поєдинок за вихід до фінальної частини континентальної першості вже завтра, 21 квітня, о 20:00 проти однолітків з Сербії. Післязавтра, тобто у п’ятницю, 22 квітня, Україна зіграє проти Туреччини (початок о 17:30). А у суботу, 23 квітня, на юних українських волейболістів чекає зустріч з Данією, яка розпочнеться о 16:30. Згідно з регламентом турніру, команда, яка посяде перше місце у групі, потрапить до фінального етапу чемпіонату Європи.
Перед цими важливими іграми наші юнаки провели тренувальний збір у Чехії, який розпочався 21 березня під керівництвом Віталія Осіпова та Юрія Столяренка. Як зазначає пресслужба Федерації волейболу України, підготовка вийшла досить активна — наша команда двічі зустрічалася з чеськими однолітками, зігравши з ними загалом дев’ять партій. Також провела переможну гру зі Словаччиною (U18) — 3:1 та зіграла ще й контрольний матч з одним із лідерів молодіжного чеського чемпіонату, який завершився з рахунком 3:2 на користь місцевих волейболістів.
Отож, сповнені сил на енергії, а головне бажанням перемагати, юні надії українського волейболу, серед яких і наш Андрій Челеняк, взяли курс на Сербію.
— Боротимемося за перемогу у кожній грі. Щодо завдання, то воно лише одне — вийти до фінального турніру чемпіонату Європи. Ми зробили велику роботу, тож сподіваємось у Сербії виступити вдало, — зазначив головний тренер команди Віталій Осіпов в одному із інтерв’ю.
Побажаймо й ми успіхів нашим волейболістам! Будемо тримати кулаки за Андрія Челеняка та всю збірну України!
Георгій СЕМЕНЮК.
На фото: Андрій Челеняк другий зліва у задньому ряді.
Фото volleyball.ua.