Позачергова сесія Глибоцької селищної ради прийняла рішення про звернення про до країн – членів НАТО про закриття небесного простору над Україною

Сьогодні, 05 березня 2022 року , у актовій залі Глибоцької ліцею відбулася позачергова 21-ша сесія VIII скликання Глибоцької селищної ради територіальної громади.

У роботі  засідання сесії взяли участь вісімнадцять  депутатів з двадцяти шести, що становить переважну більшість складу.

Також на засідання сесії було запрошено членів виконкому та помічників селищного голови під час військового стану,

ветеранів Українсько-російської війни Миколу Лопуляка та Євгенія Букатаря.

На порядок денний було винесено одне питання.

1.Про звернення до країн – членів НАТО, Президента США, Прем’єр-міністра Великобританії, Президента Франції, Канцлера Німеччини, послів усіх держав з вимогою про закриття неба над Україною.

Доповідає: Глибоцький селищний голова Ванзуряк Г.С.

Керуючись статтями  2, 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення права на життя дітей, жінок, чоловіків, громадян України, селищна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити звернення депутатів Глибоцької селищної ради VІІІ скликання, Глибоцького селищного голови до країн-членів НАТО, Президента США Д. Байдена, Прем’єр-міністра Великобританії Б.Джонсона, Президента Франції Е. Макрона, Канцлера Німеччини О.Шольца, послів всіх держав про закриття неба над Україною та направити його за належністю (текст звернення додається).
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, правопорядку, гуманітарних, соціально-культурних та кадрових питань (Крайська Д.Г.).

Глибоцький селищний голова                                Григорій ВАНЗУРЯК

 

Країнам – членам НАТО

Президенту США Д.Байдену, Премєр-міністру Великобританії Б.Джонсону, Президенту Франції Е. Макрону

Канцлеру Німеччини О.Шольцу,   послам всіх держав

 

                                                                                ЗВЕРНЕННЯ

                                                          про закриття неба над Україною

Ми, депутати Глибоцької селищної ради, Глибоцький селищний голова Ванзуряк Г.С, підтримуємо Президента України Володимира Зеленського, весь український народ та звертаємося до країн  –  членів НАТО, Президента США Джо Байдена, Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, Президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, послів всіх держав з вимогою закрити небо над Україною.

Кожна згаяна хвилина  – це смерті наших громадян, жінок і дітей, це знищені наші міста і села! Діяти потрібно негайно!

Українці своїм життя зараз відстоюють не лише незалежність своєї країни, а й безпеку всієї Європи.

Росія умисно вбиває та завдає тяжкої шкоди українцям. Це  наводить на думку про умисні вбивства Росією з наміром геноциду.

Закриття неба не дозволить Росії наносити нищівні ракетні удари, здійснювати бомбардування, масштабні десантні операції з використанням літаків та гелікоптерів.

Від подальшого знищення будуть захищені військова і цивільна інфраструктура, дитячі садочки і лікарні, АЕС і хімічні підприємства. Закриття неба захистить житлові мікрорайони і збереже тисячі життів.

Безпрецедентна наруга Росії над демократичними цінностями вимагає від НАТО жорстких дій. Члени НАТО можуть встановити і підтримувати над Україною безпольотну зону, потрібна лише політична воля керівників цих країн. Зробіть свій вибір між добром і злом – закрийте небо над Україною! Захистіть демократію та право українського народу на життя! Зупиніть геноцид!

Звернення прийняте 21-ою сесією Глибоцької селищної ради VIІI скликання

05 березня 2022 року