“Наша єдина мета – загубитися в музиці” (Red Hot Chili Peppers)

    Сьогодні, 6 лютого, у 1945 році народився Боб Марлі.

Дебютував у 16 років, а у 18 створив The Wailing Wailers. Перший же сингл гурту очолив ямайський хіт-парад. Згодом Боб став культовою фігурою на батьківщині. Наприкінці сімдесятих Марлі, попри хворобу, продовжував їздити світом. Він пішов у травні 1981 року. Одна з легенд стверджує, що останніми словами Боба були “гроші не можуть купити життя”. У цей же день 1962 року народився Уільям Брюс Роуз, відомий світові як Ексл Роуз. Зараз у його гурт Guns N’Roses знову повернулися і Слеш, і вчорашній іменинник Дафф Маккаган, то ж, схрестимо пальці, щоб це увінчалося новим студійником від колективу, ідеальною відзнакою 60-ліття співака.

 

    5 лютого, у двох гуртах народилося по двоє музикантів. З різницею в один рік народилися Чак Уінфілд (у 1943) та Ел Купер (у 44-му)

обидва з Blood, Sweat & Tears. Другий гурт з двома іменинниками – це Spin doctors. Тут і вокаліст Кріс Беррон, і гітарист Ерік Шенкман народилися в один день і в один рік – 5 лютого 1968-го. А з поодиноких іменинників сьогодні відзначимо оригінального та й нинішнього басиста Guns n’Roses Даффа Маккагана. Він з’явився на світ 1964 року.

радіоРокс