Під час перетину державного кордону у міжнародному пункті пропуску «Порубне» житель Чернівців пред’явив підроблений сертифікат про вакцинацію

До двох років обмеження волі загрожує чернівчанину за виготовлення та використання фальшивого сертифіката про вакцинацію

Під час перетину державного кордону у міжнародному пункті пропуску «Порубне» житель Чернівців пред’явив підроблений сертифікат про вакцинацію для уникнення обсервації та самоізоляції. За цим фактом поліцейські провели досудове розслідування та з’ясували обставини правопорушення.

Зокрема, кіберполіцейські спільно з працівниками відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції встановили, що 34-річний чернівчанин виготовив міжнародне свідоцтво про вакцинацію за допомогою домашньої комп’ютерної техніки. До підробленого документа на своє ім’я порушник вніс неправдиві відомості щодо вакцинації.

Співробітники поліції повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частинами 1 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Також поліцейські скерували до суду обвинувальний акт.

Кіберполіція попереджає всіх громадян: за придбання та використання підроблених документів про COVID-безпечність, а також за їх виготовлення передбачена відповідальність відповідно до статті 358 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі.