Чоловіка, який контрабандою перевозив екзотичних плазунів через Порубне, оштрафували на 100 тис грн

Тернополянина, який попросив водія мікроавтобуса транспортувати екзотичних рептилій через україно-румунський кордон до Італії, оштрафували на 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України, пише molbuk.ua
Документів для перевезення рептилій у водія та пасажира не було. Вони повідомили, що коробку везуть як передачу в Італію. Водій, за його словами, й гадки не мав, що перевозить.

Підозру у прикордонників викликала картонна коробка з-під цукерок із отворами. Всередині у полотняних мішечках знаходились 26 коврових пітонів та десять капських варанів. Плазунам було до трьох місяців.

Як у коментарі Суспільному повідомив директор Львівського міського дитячого натуралістичного центру Ігор Антахович, половина екзотичних плазунів замерзли на пункті пропуску “Порубне”.

На Чернівецькій митниці загинула приблизно половина екзотичних плазунів, яких намагались перевести через україно-румунський кордон. Тварини замерзли на пункті пропуску “Порубне”.

 

Врятованих тварин доставили до Львівського міського дитячого натуралістичного центру. Там вони перебувають у належних умовах.

“Ми їм давали антибіотики, було важко розрахувати кількість ліків через їх маленький вік ― три місяці. Вони замерзли на митниці, доки центр збирав документи на вивезення”, ― говорить Антахович.
Наразі рептилії, які вижили, почуваються краще. За словами Антаховича, хочуть, щоб плазуни залишилися у натуралістичному центрі, де для них створені умови.

Раніше у відповідь на інформаційний запит Суспільному Чернівецька митниця повідомила, що тварин утримували у належних умовах. До пункту пропуску запросили біологів, які обстежили тварин.