Поліція Буковини закликає безпечно та відповідально використовувати піротехніку

За порушення правил обігу піротехнічних виробів чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність. Однак, наслідки легковажного ставлення до використання піротехніки можуть бути значно серйозніші – від термічних опіків до каліцтва.
Як роз’яснюють поліцейські вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області, піротехнічні вироби поділяються на чотири класи:
• І клас – найбільш безпечні, які можна використовувати в житлових приміщенні (хлопавки, бенгальські вогні);
• ІІ клас – невеликі петарди або фонтани холодного вогню, що мають низький рівень небезпеки та шуму і не призначені для застосування в помешканні;
• ІІІ клас – піротехнічні вироби середнього рівня небезпеки, які вимагають ретельного дотримання інструкції з використання (піротехнічні ракети, страйкбольні та учбово-тренувальні гранати);
• ІV клас – професійні феєрверки з високим рівнем небезпеки. Вони заборонені до загального використання і потребують спеціальних знань фахівців.
Перед використанням навіть найпростішого піротехнічного виробу необхідно ретельно ознайомитися з інструкцією до застосування, щоб попередити можливі негативні наслідки й тяжкі травми.
Буковинські поліцейські наголошують: дітям до 12 років заборонено використовувати будь-яку піротехніку. Також заборонено використовувати піротехнічні вироби, на яких є механічні пошкодження, порізи, тріщини або ж наявне висипання піротехнічної суміші.
Якщо виявили підозрілий чи вибухонебезпечний предмет – у жодному випадку не чіпайте його руками, не проводьте з ним будь-яких маніпуляцій, відійдіть на безпечну відстань та повідомте про знахідку на спецлінію «102».
Поліція Буковини бажає вам безпечних свят і виключно позитивних вражень.
Відео за посиланням  https://bit.ly/3yTUg0Z