Поліція Буковини проводить посилену боротьбу із незаконною вирубкою ялинок у передноворічний період

Напередодні новорічно-різдвяних свят працівники ГУНП в Чернівецькій області спільно з уповноваженими відомствами здійснюють профілактичні заходи для попередження самовільного вирубування хвойних насаджень, їх нелегального перевезення та реалізації. Так, у Вижницькому районі поліцейські викрили двох місцевих жителів, які перевозили понад 240 ялин без відповідних документів.

Уночі, 19 грудня, співробітники відділення поліції №1 (смт. Путила) Вижницького районного відділу поліції задокументували кримінальне правопорушення пов’язане з незаконним перевезенням хвойних дерев. У селі Лустун поліцейські зупинили 50-річного жителя села Плоска та 43-річного жителя села Галицівка. Чоловіки на гужовому транспорті перевозили 242 ялинки без документів.

Слідчі поліції внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України та вилучили у порушників незаконний вантаж.

Наразі на території Чернівецької області працюють спеціальні мобільні групи, які здійснюють рейди лісовими масивами для недопущення самовільного вирубування хвойних насаджень. Також перевіряють законність перевезення й продажу ялинок.

Поліція нагадує, що за несанкціоноване вирубування та продаж новорічних хвойних дерев передбачена відповідальність згідно чинного законодавства.

 Відділ комунікації поліції Чернівецької області