Буковинські поліцейські закликають учасників дорожнього руху бути максимально відповідальними та уважними

Правоохоронці попереджають про погіршення погодних умов та видимості на дорогах в зимовий період. За прогнозами синоптиків, вночі та вранці 10 грудня на території області очікується туман видимістю 200-500 метрів, на дорогах ожеледиця. Оголошено рівень небезпечності, жовтий.

З початку грудня поточного року на автошляхах Чернівецької області сталося 52 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинуло 8 людей та ще 9 травмувались.

Працівники поліції наголошують на неухильному дотриманні правил дорожнього руху.  Безпечна швидкість руху, дотримання дистанції, врахування час доби, стану дорожнього покриття та використання  денних ходових вогнів – значно зменшує ризик потрапляння в ДТП.

Пам’ятайте, що мокра та брудна дорога збільшує гальмівний шлях транспортного засобу.  Користуйтеся пасками безпеки, перевозьте дітей використовуючи спеціальні пристосування, що допоможуть убезпечити їх від травмування. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Нагадуємо, що дозволена швидкість руху у населених пунктах – 50 км/год.

Поліцейські звертаються до пішоходів: переходьте дороги виключно у встановлених місцях, попередньо переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі обов’язково використовуйте світлий одяг чи спеціальні жилети, світловідбивні елементи у вигляді нашивок, наліпок, браслетів тощо.

Будьте уважні і обережні на дорозі!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області