Польща вимагатиме від Росії виконання Мінських угод

Під час Польського головування в ОБСЄ наступного року Варшава зосереджуватиме увагу на ситуації, що склалася на сході України.

“Особливу увагу приділимо російсько-українському конфлікту. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні є єдиною формою присутності міжнародної спільноти у зоні конфлікту”, – повідомив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає TVP.INFO.

Завдяки власним ініціативам, а також активності спецпредставника чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ Польща має намір “наполягати на реалізації Мінських домовленостей сторонами конфлікту, починаючи від ключових положень – припинення бойових дій”.

Пшидач визнав, що Польща не робитиме “революційних” змін у чинних форматах переговорів, а намагатиметься їх підтримувати. Варшава не має ілюзій: на просторах ОБСЄ базові принципи цієї організації брутально порушуються, свідченням чого є анексія Криму та окупація частини території Грузії.

Польща має намір діяти методом “малих кроків”, аби покращувати становище населення та послаблювати напруженість у кризових регіонах.

Пшидач також поінформував, що міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау перед початком Польського головування в ОБСЄ здійснить низку візитів до ключових країн Східної Європи.