У Глибоцькій громаді зробили великий крок у розвитку IT-навчання (ФОТО)

Сьогодні, 19 листопада, у сесійній залі Глибоцької селищної ради, урочисто відкрили  малу IT-Академію, яка покликана надавати якісну IT-освіту для молодого покоління громади. На відкритті IT Академії були присутні:

– Ангельський О.В. – доктор фізико-математичних наук, професор, академік АН ВШ України, заслужений діяч науки і техніки України, директор інституту, Навчально-науковий інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук;

  • Фратовчан В. Г. – кандидат фізико-математичних наук, доцент, заступник декана факультету комп’ютерних технологій Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича;
  • Представники DOBRE (онлайн):

Браян Кемпел – керівник програми DOBRE

Дмитро Коваль – виконавчий директор в Західному регіоні

Дудяк Марина – фахівець з розвитку громад у Західному регіоні

Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк зазначив, що завдяки поєднанню роботи викладачів-практиків та спеціалізованих програм навчання студенти ІТ-і академії зможуть опанувати нову професію за короткий проміжок часу.

У будь-якої людини у будь-якій ситуації є майбутнє, хороше майбутнє. Але, щоб воно нарешті настало, треба до нього рухатись і долати перешкоди. Аби дати місцевим дітям можливість навчатися.

Усі навички, які можна здобути в ІТ академії у Глибоці, сьогодні є дуже потрібними у селищі та громаді.

На цьому наголосив селищний голова  Григорій Ванзуряк на відкритті Академії:

– Ідея цього проєкту полягає в тому, щоб випускники таких закладів отримували знання і мали де їх застосувати.

Щоб глибочани знали, що їм знайдуть тут, у рідному краї, роботу. А за таких умов ми приречені на успіх! Дякую причетним до цієї ініціативи.

Відбулося підписання меморандуму між  навчально-науковим інститутом фізико-технічних та комп’ютерних наук та ОЗО «Глибоцький ліцей Глибоцької селищної ради».