У ДМС України розпочала роботу комунікаційна платформа для обговорення міграційних питань

12 листопада відбулася перша зустріч в рамках комунікаційної платформи, ініційованої Міграційною службою для налагодження діалогу з представниками міжнародних, громадських та правозахисних організацій, що опікуються міграційними питаннями.

“Наша комунікаційна платформа має на меті, передусім, підвищення рівня обізнаності з міграційних питань не лише представників правозахисних організацій, а й пересічних громадян, які з певних причин звертаються до Міграційної служби. Ініціювавши цю платформу, ми хочемо висловити нашу готовність та відкритість до конструктивного діалогу з представниками громадянського суспільства – щоб допомогти їм краще зрозуміти міграційну сферу та сприяти у вирішенні їх проблем, але виключно у законній площині” – зазначила Голова ДМС Наталія Науменко.

У першому раунді платформи учасники в онлайн-режимі обговорили питання законного перебування в Україні громадян Республіки Білорусь та проблеми, які виникають у зв’язку з отриманням ними належних статусів та документів. Цю тему було обрано, як найчастіше згадувану у запитах акредитованих учасників.

Саме тому в зустрічі взяли участь працівники Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС України. Також як спостерігачі до платформи долучилися представники Громадської ради при ДМС України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

 

Модерувала зустріч адвокат Ксенія Проконова, яка раніше вже комунікувала з працівниками ДМС України на теми, що стосувалися законного перебування громадян Республіки Білорусь на території України.

Передбачається, що зустрічі в рамках комунікаційної платформи ДМС відбуватимуться з періодичністю у 3-4 тижні. Їх тематика щоразу буде змінюватися, але у першу чергу будуть враховуватися саме ті питання та ситуації, які учасники платформи вказували у своїх запитах, як пріоритетні для обговорення.

Прес-служба ДМС України