СБУ ліквідувала канал контрабанди до ЄС: щомісяця ділки «експортували» більше 100 тис пачок контрафактних цигарок

СБУ продовжує системну боротьбу з масштабною контрабандою, яка загрожує державній безпеці України. У Чернівецькій області нейтралізовано злочинну групу, яка займалась підпільним виготовленням оптових партій підакцизної продукції для її переправлення за кордон.
Щомісяця ділки виробляли більше 100 тис пачок контрафактних цигарок на майже 1 млн грн.
За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували четверо місцевих жителів. Підпільний цех вони облаштували в гаражі одного з учасників групи у Вижницькому районі.
Сировину для виробництва контрафакту, ділки закуповували через інтернет, а готовий товар збували місцевим контрабандистам для подальшого переправлення за кордон.
В ході обшуків за місцями підпільного виробництва та адресами проживання зловмисників, правоохоронці виявили:
– обладнання і матеріали для виготовлення цигарок та їх пакування;
– великі обсяги сировини та готової контрафактної продукції;
– чорнові записи із доказами протиправної діяльності.
У межах кримінального провадження, розпочатого за:
– ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів),
– ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.
Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Пресслужба СБУ в Чернівецькій області