Буковинські правоохоронці викрили жінку, причетну до підробки документів про COVID-безпечність

Злочинні дії порушниці викрили слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно зі співробітниками СБУ. Правоохоронці задокументували причетність жінки до збуту підроблених документів і розпочали кримінальне провадження для встановлення всіх обставин правопорушення та ймовірних спільників зловмисниці.

Національна поліція України у співпраці з іншими уповноваженими органами постійно працює над виявленням фактів підроблення результатів тестів ПЛР і сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Так, правоохоронці з’ясували, що 24-річна жителька Чернівецької області налагодила злочинну схему збуту підроблених документів для виїзду за кордон. А саме: негативних результатів тестів ПЛР, міжнародних свідоцтв про вакцинацію, а також договорів страхування.

Співробітники відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області внесли відомості про це правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 3 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Наразі триває досудове розслідування.