Глибоцьким відділом окружної прокуратури за самовільну рубку лісодеревини притянгнуто до кримінальної відповідальності жителя смт. Глибока

Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури координується робота правоохоронних органів щодо протидії вчиненню особами кримінальних правопорушень, в першу чергу на пріоритетних напрямках.

Днями Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури для розгляду до Глибоцького районного суду скерований обвинувальний акт за обвинуваченням особи у вчиенні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України – незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що житель                         смт. Глибока в липні 2021 року, реалізуючи свій злочинний умисел спрямований на незаконну порубку дерев, без передбаченого законом дозволу, в порушення вимог ст.ст. 424676869 Лісового Кодексу, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, незаконно без спеціального дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, діючи умисно, з корисливих мотивів, знаходячись в лісі на території лісового обходу № 3 кварталу № 34 виділу № 5 ДП «Глибоцького державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства агропромислового комплексу «Глибоцький держлісгосп АПК», що в межах населеного пункту смт. Глибока, шляхом повного відокремлення стовбура від кореня у спосіб спилювання, за допомогою бензопили здійснив рубку трьох дерев породи «Дуб», діаметром пнів 34, 37 та 32 сантиметрів, та одного дерева породи «Бук», діаметром пня 38 сантиметрів, чим вчинив незаконну порубку дерев у лісах, що заподіяло істотну шкоду, та спричинив ДП «Глибоцького державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства агропромислового комплексу «Глибоцький держлісгосп АПК» матеріальну шкоду на загальну суму 28487 грн. 88 коп.

Долю винної особи вирішить суд.

Виконувач обов’язків начальника Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури      Ігор Димчук